Αυτοκρατορικό Μαρόκο

 

Μαρόκο 7 Ημέρες (Αεροπορικώς)

Αναχωρήσεις με πτήσεις από Θεσσαλονίκη

 

Μυριάδες χρώματα, αρώματα και μπαχάρια σας καλωσορίζουν στο Μαρόκο, όπου η πλούσια Αφρικανική κουλτούρα συναντάει την πολύχρωμο Αραβικό πολιτισμό.

Μαρόκο… Αυτοκρατορικές πόλεις. Μυριάδες χρώματα, αρώματα και μπαχάρια σας καλωσορίζουν στο Μαρόκο, όπου η πλούσια Αφρικανική κουλτούρα συναντάει την πολύχρωμο Αραβικό πολιτισμό. Η άκρη της γης και ο Άτλαντας με τα μήλα των Εσπερίδων, που τα έκλεψε ο Ηρακλής, για τους αρχαίους Έλληνες. Χώρα παραμυθένια, που σε συναρπάζει και σε στροβιλίζει σε μαγικούς ρυθμούς. Καζαμπλάνκα, μια πόλη-σελίδα στην ιστορία του κινηματογράφου. Φεζ θρησκευτικό κέντρο, με το αρχαιότερο, σε συνεχή λειτουργία εδώ και 1.000 χρόνια, πανεπιστήμιο στον κόσμο. Μαρακές, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, με την πλατεία των “θαυμάτων”. Ταγγέρη, η “πύλη” της Μεσογείου. Ο χιονοσκέπαστος Άτλαντας στη μέση της Σαχάρας και λίγο πιο πέρα ο Ατλαντικός ωκεανός και η γαλήνια Μεσόγειος.

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα: Πτήση για Φεζ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Φεζ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

2η ημέρα: Φεζ
Πρόγευμα και ξενάγηση στην Ιερή πόλη Φεζ, η μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό μετά την Καζαμπλάνκα και μία από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις. Η ξενάγηση μας στην πρωτη μουσουλμανική Μεντίνα ξεκινάει από το παλαιότερο οχυρωμένο τμήμα της πόλης  με τα 9.202 σοκάκια. Εκεί θα γνωρίσουμε την κορανική σχολή Μπου Ανανία και την εβραϊκή συνοικία Μελλάχ, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το παλάτι των Μερενίδων, το τζαμί Καραουίν που αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του αραβικού τότε κόσμου και το Μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς. Απόγευμα ελεύθερο για να ανακαλύψετε μια από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλεις του κόσμου. Εδώ μπορείτε να συνδυάστε πολιτισμό, πρωτόγνωρες εμπειρίες και αυθεντική φιλοξενία. Δείπνο.
3η ημέρα: Φεζ - Μεκνές - Ραμπάτ - Καζαμπλάνκα
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές θα δούμε την ιστορική πλατεία Λαχεντίμ γνωστή ως πλατεία καταστροφής της μεγαλοπρεπής πόλη Μπαμπελμανσούρ το παλάτι Μουλάι Ισμαήλ. Στην συνέχεια αναχώρηση για την μητροπολιτική πρωτεύουσα του Μαρόκου το Ραμπάτ. Εκεί θα επισκεφθούμε το παλάτι του βασιλιά Χασάν Β’, το μαυσωλείο του Μωχάμεντ του 5ου και τον πύργο Χασάν. Συνεχίζουμε για την μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου την Καζαμπλάνκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.
4η ημέρα: Καζαμπλάνκα - Μαρακές
Πρόγευμα και αναχώρηση για να γνωρίσουμε την μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου την Καζαμπλάνκα ξεκινώντας την ξενάγησή μας από την πλατεία Ηνωμένων Εθνών ,την πλούσια συνοικία Άνφα, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς όπου θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε τον καφέ μας και την πλούσια συνοικία Άνφα με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκόλφ. Άφήνουμε πίσω μας την Κασαμπλάνκα και κατευθυνόμαστε στο εξωτικό Μαρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.
5η ημέρα: Μαρακές
Πρόγευμα και ημέρα ξενάγησης στο Μαρακές. Μεταξύ των άλλων θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Κουτούμπια,σύμβολο του Μαρακές, το παλάτι Ελ Μπαχία και το μουσείο Νταρ Σι Σαϊντ, πανέμορφο ανάκτορο που στεγάζει μια εντυπωσιακή συλλογή Μαροκινών Λαικών Τεχνών. Συνεχίζουμε με την φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα ή αλλιώς «Πλατεία των Θαυμάτων».Η Τζεμαά Ελ Φνα είναι σύμβολο του Μαρακές, όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι – εστιατόρια, οι γητευτές φιδιών,οι παραμυθάδες, οι μάγισσες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξετρυπώνουν στις πιο απίθανες γωνίες των σουκς. Η Μεντίνα του Μαρακές (παλαιά πόλη) αποτελεί απο το 1995 μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Στην συνέχεια θα περιηγηθούμε στα μονοπάτια του ολάνθιστου παραμυθένιου κήπου Μαζορέλ ο οποίος στεγάζει και το Μουσείο Yves Saint Lauren. Δείπνο.
6η ημέρα: Μαρακές(ελεύθερη μέρα) - Προαιρετική εκδρομή στην κοιλάδα Ουρίκα - Αποχαιρετιστήριο φολκλορικό γλέντι
Πρόγευμα και ελεύθερη μέρα για να μπορείτε να περιπλανηθείτε μόνοι σας στο πανέμορφο Μαρακές. Προτείνουμε να επισκεφθείτε την κοιλάδα της Ουρίκα, η οποία είναι βυθισμένη ανάμεσα στα βουνά του Άτλαντα. Συνδυάζει ένα εκπληκτικό φυσικό τοπίο με έναν παραδοσιακό, αγροτικό τρόπο ζωής και προσφέρει στους επισκέπτες μια εξαιρετική ευκαιρία να παρατηρήσουν και να μάθουν τις τοπικές παραδόσεις του Μαρόκου. Δείπνο και το βράδυ αποχαιρετιστήριο φολκλορικό show.
7η ημέρα: Μαρακές - πτήση επιστροφής

Πρόγευμα νωρίς το πρωί και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μαρακές. Πτήση επιστροφής.

Τιμοκατάλογος

Τιμοκατάλογος - Εκδρομικό Πρόγραμμα
 

Tιμές & Παροχές

Αναχώρηση Ξενοδοχεία Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο
21/12/2018 SUISE 4*/ZALGH 5*/RYAD MENARA 5*

-ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ-

 € 1050

(επιβάρυνση μονοκλίνου: € 290)

21/12/2018 KENZI 5*/PALAIS MEDINA 5*/ATLAS MEDINA 5*

-ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ-

 € 1090

(επιβάρυνση μονοκλίνου: € 325)

 

Αναχώρηση Ξενοδοχεία Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο
27/12/2018 SUISE 4*/ZALGH 5*/RYAD MENARA 5*

-ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ-

 € 1050

(επιβάρυνση μονοκλίνου: € 290)

27/12/2018 KENZI 5*/PALAIS MEDINA 5*/ATLAS MEDINA 5*

-ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ-

 € 1090

(επιβάρυνση μονοκλίνου: € 325)

 

Ένα ταξίδι… μια τιμή ! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων

 

Επιπλέον σημειώσεις

 • Απευθείας αεροπορικά εισιτήρια
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Ξεναγήσεις
 • Δώρο φολκλορική βραδιά
 • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός
 • Τοπικοί ξεναγοί
 • Είσοδοι σε μουσεία/μνημεία
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 • Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι είναι απαραίτητο το διαβατήριο το οποίο πρέπει να ισχύει πάνω από 6 μήνες.
 • Αποσκευές: Δικαιούστε χειραποσκευή 10 κιλών διαστάσεων 55cm x 40cm x 20cm θα προστεθεί ετικέτα στην πύλη επιβίβασης και θα τοποθετηθεί στο χώρο κράτησης. Θα είστε σε θέση να πάρετε τη μικρότερη αποσκευή σας στην καμπίνα διαστάσεων 35cm x 20cm x 20cm (γυναικεία τσάντα / backpack/τσάντα για λάπτοπ) 
 • Εάν επιθυμείτε αποσκευή 20 κιλών (το ζευγάρι) η επιβάρυνση είναι 60 ευρώ το άτομο.
Για να ταξιδέψετε στο Μαρόκο θα πρέπει να έχετε απαραίτητα διαβατήριο νέου τύπου με εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία του ταξιδιού σας, που εκδίδεται από το αστυνομικό τμήμα της περιοχή σας.
 • ΦΕΖ – ΜΕΚΝΕΣ 65χλμ.
 • ΦΕΖ – ΡΑΜΠΑΤ 201χλμ.
 • ΡΑΜΠΑΤ – ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ 86χλμ.
 • ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ – ΜΑΡΑΚΕΣ 240χλμ.

Φόρμα επικοινωνίας - Μαρόκο

8 + 1 =

 

Ζητήστε μας διαθεσιμότητα, ρωτήστε μας για πληροφορίες ή στείλτε μας τα στοιχεία σας για να προχωρήσουμε σε αντίστοιχη κράτηση για το παραπάνω ταξίδι. Στη συνέχεια εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας ώστε να σας ενημερώσει για ότι επιθυμείτε.